Μυδοπίλαφο
Μεγάλη Παρασκευή
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό μύδια κατεψυγμένα
- 1 φλ. τσαγιού ρύζι basmati
- 2 μικρά ξερά κρεμμύδια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1 ποτήρι λευκό κρασί ξηρό
- ½ φλυτζάνι του τσαγιού ούζο
- 1 ματσάκι δυόσμο
- 1 ματσάκι άνηθο
- 1 φρέσκο κρεμμύδι
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Αφού ξεπαγώσετε και πλύνετε τα μύδια τα βάζετε σε μία κατσαρόλα με ούζο και το μισό κρασί και τα αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά. Έπειτα τα στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ξερά κρεμμυδάκια και μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε το σκόρδο (ψιλοκομμένο) και το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι το ρύζι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Αμέσως μετά ρίχνουμε το ζουμί που περίσσεψε από τα μύδια και ζεστό νερό (σε αναλογία 2 κούπες νερού για μία κούπα ρυζιού). Βράζουμε το ρύζι σε μέτρια φωτιά και σκεπασμένο για 12 λεπτά. Στο ίδιο βαθύ τηγάνι βάζουμε μετά την ντομάτα, τα μύδια και όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά, μέχρι το φαγητό να μην έχει πολλά υγρά. Όταν είναι έτοιμο το σερβίρουμε γαρνιρισμένο με λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι. Απολαυστικό!