Κόκορας κοκκινιστός με χυλοπίτες
Υλικά
- 1 Κόκκορα κομμένο σε κομμάτια
- 2 ντομάτες μεγάλες
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 1/2 κιλό χυλοπίτες
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 Lt νερό
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζητάμε από το χασάπη να μας κόψει τον κόκκορα σε κομμάτια για να μπορέσουμε να τον μαγειρέψουμε ή τον κόβουμε εμείς.
Πλένουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε το κοτσάνι και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. - Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, ανοίγουμε τη φωτιά και περιμένουμε να ζεσταθεί.
- Μόλις ζεσταθεί,τοποθετούμε μέσα στη κατσαρόλα τα κομμάτια του κόκκορα και τα σοτάρουμε.
- Τα γυρίζουμε με ένα πιρούνι ώστε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την ντομάτα για να εμπλουτίσουν τη γεύση του κόκκορα.
- Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε τον κόκκορα με την ντομάτα και το κρεμμύδι.
- Στο σημείο αυτό προσθέτουμε στην κατσαρόλα το νερό,κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε τον κόκκορα να βράσει για 60 λεπτά το λιγότερο.
- Στο χρόνο αυτό συμπληρώνουμε ένα ποτήρι νερό καθώς το προηγούμενο θα έχει απορροφηθεί.
- Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει,ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τις χυλοπίτες.
- Οι χυλοπίτες θα χρειαστούν περίπου 10 λεπτά για να βράσουν.
- Όταν βράσουν και οι χυλοπίτες το φαγητό μας είναι έτοιμο και μπορούμε να το σερβίρουμε.