
ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΜΕ ΣΥΓΚΛΙΝΟ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Υλικά
- 500g Φασόλια μέτρια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κλωνάρια σέλινο κομμένο
- 3-4 καρότα κομμένα σε φέτες
- 200g ντοματοχυμός
- 150ml Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
- Αλάτι σε νιφάδες
- Πιπέρι μαύρο τριμμένο
- 1500ml νερό βραστό
- 80g Σύγκλινο σε φέτες
- 40g Ελιές Καλαμών ΠΟΠ εκπυρηνομένες
- 1 ξύσμα πορτοκάλι
Εκτέλεση
1: Βάζετε τα φασόλια σε μια λεκάνη με νερό να μουλιάσουν για 6-8 ώρες.
2: Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνετε το μισό λάδι και προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ανακατεύοντας το.
3: Ρίχνετε τα καρότα και το σέλινο και τα αφήνετε για 1-2΄σε μέτρια φωτιά.
4: Στη συνέχεια προσθέτετε τον ντοματοχυμό και τα μουλιασμένα φασόλια. Συμπληρώνετε με το βραστό νερό.
5: Σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε σε μέτρια φωτιά την φασολάδα σας για 50-60′.
6: 10′ πριν η φασολάδα σας είναι έτοιμη ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι, το αλάτι και το πιπέρι.
7: Συνεχίστε το βράσιμο μέχρι τα φασόλια να χυλώσουν καλά.
8: Μόλις η φασολάδα σας είναι έτοιμη, προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού, τις ελιές και το ψιλοκομμένο σύγκλινο.
9: Σερβίρετε τη φασολάδα ζεστή σε πήλινα βαθιά πιάτα.