Αγριογούρουνο στην κατσαρόλα

ΥΛΙΚΑ

  • 1 μπούτι αγριογούρουνου (περίπου 2 κιλά)
  • 1 σελινόριζα (περίπου 700-800 γρ.)
  • 1 μέτριο καρότο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά κόκκους πιπεριού
  • 3-4 φύλλα δάφνης
  • ½  ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • Αλάτι
  • ½  κουταλάκι μοσχοκάρυδο

Για το μαρινάρισμα :

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½  μπουκάλι κρασί
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο

Εκτέλεση

  1. Μαρινάρουμε το κρέας από το βράδυ με τα υλικά της μαρινάδας.
  2. Την επόμενη βάζουμε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι, τη δάφνη, το πιπέρι, το κρασί μαζί με το κρέας και 2 ποτήρια καυτό νερό και το βράζουμε ώσπου να μαλακώσει.
  3. Καθαρίζουμε τη σελινόριζα, την κόβουμε σε ροδέλες, κόβουμε το καρότο σε λεπτές ροδέλες, τα σοτάρουμε με το βούτυρο και τα προσθέτουμε στο κρέας. Τα αφήνουμε να πάρουν αρκετές βράσεις όλα μαζί, μέχρι να μαλακώσουν τελείως το κρέας και τα λαχανικά και να μείνει ελάχιστη σάλτσα.
  4. Βάζουμε το μπούτι σε μια πιατέλα, το κόβουμε σε λεπτές φέτες και το γαρνίρουμε με τα λαχανικά.
  5. Κρατάμε τη σάλτσα σε ένα μπολάκι και γαρνίρουμε κάθε πιάτο με 2-3 κουταλιές.
  6. Συνοδεύουμε με ρύζι ή πατάτες.

    Leave Your Comment Here