Μπανόφι

Υλικα

  • 400 gr μπισκότα τύπου Digestive
  • 200 gr μαργαρίνη
  • 380 gr καραμέλα γάλακτος
  • 300 gr ζάχαρη άχνη
  • 2 κουτιά φυτική σαντιγί (σε τενεκεδάκι)
  • 4 μπανάνες
  • τριμμένο μπισκότο ή τρούφα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Αρχικά θρυμματίζουμε στο multi τα μπισκότα μας.

Παράλληλα λιώνουμε τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι.

Έπειτα ενσωματώνουμε τη μαργαρίνη στα μπισκότα μας και ανακατεύουμε καλά.

Στρώνουμε τη βάση στο πυρέξ μας και πιέζουμε με ένα κουτάλι για να απλωθεί παντού ομοιόμορφα.

Βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο για 10 λεπτά, ίσα ίσα για να παγώσει λίγο η βάση μας.

Αδειάζουμε την καραμέλα γάλακτος πάνω από τη βάση μπισκότων και,

αφού πρώτα τεμαχίσουμε τις μπανάνες μας σε λεπτές φέτες, στρώνουμε πάνω από την καραμέλα μία χορταστική στρώση.

Χτυπάμε στο μίξερ τα ερμόλ με τη ζάχαρη άχνη για 5 λεπτά και στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω από τις μπανάνες.

Γαρνίρουμε με τριμμένο μπισκότο ή τρούφα και παγώνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.

    Leave Your Comment Here