Σεμιφρέντο σοκολάτας με καραμέλα

 Υλικα

  • 350 γρ. σοκολάτα (70% κακάο)
  • 25 γρ. κακάο
  • 450 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 3 αυγά ολόκληρα και 2 κρόκους
  • 170 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
  • 100 γρ. μπισκότα σοκολάτας τριμμένα

 

Για την καραμέλα :

 

  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 175 γρ. ζάχαρη καστανή

 

Εκτέλεση

  1. Ντύνουμε με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα 22 x 8 εκ.
  2. Λιώνουμε τη σοκολάτα με το κακάο σε μπεν μαρί. Επίσης σε μπεν μαρί, ανακατεύουμε τους κρόκους, τα αυγά, τη βανίλια και τη ζάχαρη για 8-10 λεπτά μέχρι το μείγμα να σφίξει λίγο. Ενώνουμε τα δυο μείγματα και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την ενσωματώνουμε στο μείγμα της σοκολάτας.
  4. Ρίχνουμε προσεκτικά το μείγμα στη φόρμα, πασπαλίζουμε με τα τριμμένα μπισκότα και παγώνουμε για 6 ώρες.
  5. Ετοιμάζουμε την καραμέλα ανακατεύοντας την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και τη ζάχαρη σε αντικολλητικό τηγάνι για 5-7 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει.

Σερβίρουμε το σεμιφρέντο με την καραμέλα

    Leave Your Comment Here