
Σεμιφρέντο σοκολάτας με καραμέλα
Υλικα
- 350 γρ. σοκολάτα (70% κακάο)
- 25 γρ. κακάο
- 450 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 3 αυγά ολόκληρα και 2 κρόκους
- 170 γρ. ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
- 100 γρ. μπισκότα σοκολάτας τριμμένα
Για την καραμέλα :
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 60 γρ. βούτυρο
- 175 γρ. ζάχαρη καστανή
Εκτέλεση
- Ντύνουμε με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα 22 x 8 εκ.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα με το κακάο σε μπεν μαρί. Επίσης σε μπεν μαρί, ανακατεύουμε τους κρόκους, τα αυγά, τη βανίλια και τη ζάχαρη για 8-10 λεπτά μέχρι το μείγμα να σφίξει λίγο. Ενώνουμε τα δυο μείγματα και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την ενσωματώνουμε στο μείγμα της σοκολάτας.
- Ρίχνουμε προσεκτικά το μείγμα στη φόρμα, πασπαλίζουμε με τα τριμμένα μπισκότα και παγώνουμε για 6 ώρες.
- Ετοιμάζουμε την καραμέλα ανακατεύοντας την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και τη ζάχαρη σε αντικολλητικό τηγάνι για 5-7 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει.
Σερβίρουμε το σεμιφρέντο με την καραμέλα