Μουστοκούλουρα αφράτα
Υλικα
- Ζάχαρη 200 γρ
- Ηλιέλαιο 200 ml
- Νερό 400 ml
- Μούστος 200 γρ
- Κανέλα 1 κουταλάκι γλυκού
- Γαρύφαλο τριμμένο 1/2 κουταλάκι γλυκού
- Σόδα σκόνη 15 γρ
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1.000-1.300 γρ
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπoλ βάζουμε τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, το νερό και τον μούστο. Τα χτυπάμε πολύ καλά όλα μαζί και προσθέτουμε την κανέλα και το τριμμένο γαρύφαλο. Ανακατεύουμε καλά. Τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή. Χωρίζουμε την ζύμη σε στρογγυλά τεμάχια στο μέγεθος ενός μεγάλου αυγού και τους δίνουμε το σχήμα του κλασικού μουστοκούλουρου. Τοποθετούμε λαδόκολλα στην λαμαρίνα του φούρνου μας και τα αραδιάζουμε αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-30 λεπτά στους 180 βαθμούς (ανάλογα τον φούρνο μας). Μόλις κρυώσουν τα τοποθετούμε σε σακουλάκι που το κλείνουμε καλά ώστε να παραμείνουν αφράτα.