
Κουλούρια της ώρας
Υλικα
- 1 πλάκα βούτυρο
- 4 ποτήρια τσαγιού ζάχαρη
- 1 γάλα τενεκεδάκι
- 2 αυγά
- 6 βανίλιες
- χυμό από 3 φρέσκα πορτοκάλια
- 4 πακέτα φαρίνα
- λίγο κονιάκ
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι.
- Τα ασπράδια των αυγών τα κάνουμε μαρέγκα και προσθέτουμε και τους κρόκους.
- Καθώς ανακατεύουμε το μίγμα ρίχνουμε το γάλα και σταδιακά το χυμό πορτοκαλιού, προσθέτοντας τις βανίλιες και τα χτυπημένα αυγά και το κονιάκ.
- Τέλος αφού όλα τα παραπάνω υλικά έχουν ανακατευεί καλά,προσθέτουμε όσο αλεύρι μας χρειάζεται.
- Αφού η ζύμη μας είναι έτοιμη πλάθουμε τα κουλούρια μας που πρέπει να είναι λεπτά σε μικρά σχήματα.
- Παίρνουμε τα ταψιά μας, τα λαδώνουμε με λίγο βούτυρο ή βάζουμε χαρτί, βάζουμε τα κουλουράκια, τα αλείφουμε με το κροκάδι και τα βάζουμε σε μέτριο φούρνο για 20′ μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν.