καρυδάτα με πορτοκάλι

Υλικα

  • Μισό κιλό καρύδια αλεσμένα
  • 1 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη
  • 2 βανίλιες
  • 1 κουταλάκι κανέλλα
  • 100 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα (προαιρετικά)
  • Τις φλούδες από 3 πορτοκάλια
  • 1,5 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 ποτηράκι κονιάκ
  • Λίγη άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και βάζουμε τις φλούδες να βράσουν. Αφού μαλακώσουν τις κόβουμε σε κυβάκια σαν τα έτοιμα κόντιτα που αγοράζουμε.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη παίρνουμε λίγο από το νερό που βράσαμε τα πορτοκάλια και συμπληρώνουμε με νερό για να γίνει 1 ποτήρι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το βάζουμε να βράσει. Μόλις λειώσει η ζάχαρη ρίχνουμε τα πορτοκάλια και αφήνουμε να δέσει σαν γλυκό κουταλιού. Στο τέλος ρίχνουμε και το κονιάκ και την σοκολάτα για να λειώσει.
  3. Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ανακατεύουμε πολύ καλά βρέχουμε τα χέρια μας με κονιάκ ή νερό και πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια. Τα κυλάμε πάνω σε άχνη ζάχαρη ή ινδοκάρυδο ή τρούφα ή κακάο ή ξυρούς καρπούς ανάλατους και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Διατηρούνται αρκετό καιρό σκεπασμένα εκτός ψυγείου.

    Leave Your Comment Here