Γαλατόπιτα Πόντου
Υλικα
- ½ λίτρο γάλα
- 400 γρ. νισεστέ
- 6 αυγά
- 2 βανίλιες
- 1 κιλό φύλλο κρούστας
- 500 γρ. φρέσκο βούτυρο
Για το σιρόπι :
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερό
- Χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
- Για να φτιάξουμε την κρέμα, ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το νισεστέ, τη βανίλια και τα αυγά. Όταν πήξει η κρέμα, την αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί. Τοποθετούμε τα μισά φύλλα κρούστας βουτυρωμένα. Αδειάζουμε την κρέμα και απλώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα, επίσης βουτυρωμένα.
- Ψήνουμε τη γαλατόπιτα σε μέτριο φούρνο.
- Όταν κρυώσει, την περιχύνουμε με το σιρόπι, το οποίο έχουμε ήδη φτιάξει βράζοντας όλα τα υλικά μαζί.