Γαλατόπιτα Πόντου

 Υλικα

  • ½  λίτρο γάλα
  • 400 γρ. νισεστέ
  • 6 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 1 κιλό φύλλο κρούστας
  • 500 γρ. φρέσκο βούτυρο

Για το σιρόπι :

  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
  • Χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Για να φτιάξουμε την κρέμα, ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το νισεστέ, τη βανίλια και τα αυγά. Όταν πήξει η κρέμα, την αποσύρουμε από τη φωτιά.
  2. Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί. Τοποθετούμε τα μισά φύλλα κρούστας βουτυρωμένα. Αδειάζουμε την κρέμα και απλώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα, επίσης βουτυρωμένα.
  3. Ψήνουμε τη γαλατόπιτα σε μέτριο φούρνο.
  4. Όταν κρυώσει, την περιχύνουμε με το σιρόπι, το οποίο έχουμε ήδη φτιάξει βράζοντας όλα τα υλικά μαζί.

 

    Leave Your Comment Here