Φιτούρες Ζακύνθου
Υλικα
- 3 λίτρα νερό
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κιλό σιμιγδάλι χοντρό
- Ελαιόλαδο Κλασικό
- Ζάχαρη και κανέλα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, το αλάτι και το ζεσταίνουμε.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να γίνει σαν κρέμα.
- Μετά ρίχνουμε την κρέμα που ετοιμάσαμε σε ένα ταψί που έχουμε προηγουμένως λαδώσει, τη στρώνουμε σε ύψος 4-5 εκατοστά από τον πάτο του ταψιού με μια επίπεδη κουτάλα και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Την επόμενη μέρα την κόβουμε σε λοξά κομμάτια και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι και από τις δύο πλευρές.
- Σερβίρουμε τις φιτούρες πασπαλισμένες με ζάχαρη και κανέλα.