Ρολά μελιτζάνας γεμιστά με ανθότυρο

Και μια και έρχεται Σαββατοκύριακο, μια σύνταγή … πιο ιδιαίτερη! Ρολά μελιτζάνας γεμιστά με ανθότυρο, σταφίδες,αμύγδαλα, παρμεζάνα και βασιλικό πασπαλισμένο με μοτσαρέλα, ψημένο σε σάλτσα ντομάτας. Μια συνταγή για ένα λαχταριστό πιάτο!!
Ρολά μελιτζάνας γεμιστά με ανθότυρο στο φούρνο

Υλικά συνταγής
3 μεγάλες μελιτζάνες (1 κιλό συνολικά περίπου)
300 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
3 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. σταφίδες (προαιρετικά)
2 κ.σ. αμύγδαλα θρυμματισμένα στο multi
2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
1/4 φλ. φρέσκια φρυγανιά
1 κρόκο αυγού
400 γρ. ντοματοχυμό
1 κ.σ. πελτέ
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1 σκόρδο ψιλοκομμένο ψιλοκομμένο
3/4 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 ° C στις αντιστάσεις ή στους 180 ° C στον αέρα. Λαδώνουμε ένα ταψί 20Χ28 εκ. και βάθους 6 εκ. και το αφήνετε στην άκρη.

Μουλιάζετε για 5 λ τις σταφίδες σε χλιαρό νερό, τις βγάζετε και τις στραγγίζετε. Κόβετε τις μελιτζάνες σε φέτες. Τις αλατίζετε και τις αφήνετε στο αλάτι για ½ ώρα. Έπειτα ξεπλένετε καλά, τις αραδειάζετε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τις αλατοπιπερώνετε, τις ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνετε στους 200 βαθμούς για 3-4 λ μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς. Τις βγάζετε από το φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν.

Για τη σάλτσα ντομάτας: Εν τω μεταξύ σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε το σκόρδο και το κρεμμύδι πολτοποιημένα. Σωτάρετε για 2-3 λεπτά και έπειτα προσθέτετε το χυμό και τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 1 φλ. νερό με λίγη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Βράζετε τη σάλτσα για 10 λεπτά, προσθέτετε τη 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά.

Για τη γέμιση μελιτζάνας: Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ανθότυρο, τις 2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, τις σταφίδες, τα αμύγδαλα, τη παρμεζάνα, τη τριμμένη φρυγανιά και τον κρόκο αυγού. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

Ρίχνετε στο ταψί τα 3/4 της σάλτσας ντομάτας. Παίρνετε μια φέτα μελιτζάνας προσθέτετε στην άκρη 1 κ.σ. γέμιση και τυλίγετε σε ρολό. Τοποθετείτε το ρολό μελιτζάνας στο ταψί, με το τελείωμα της μελιτζάνας από κάτω. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσου οι μελιτζάνες και η γέμιση. Περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζετε με τη τριμμένη μοτσαρέλα.

Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά περίπου μέχρι ροδοκοκκινίσει το τυρί.

Καλή απόλαυση!!

    Leave Your Comment Here