Σουτζουκάκια Σμυρναίικα

Ψητή πέρκα και λαχανικά σοτέ
08/09/2017
Χρήστος Ζέρβας ο Executive Σεφ από την Καλαμάτα στους κορυφαίους της χώρας, σε Παγκόσμιους Διαγωνισμούς μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.
19/03/2018

ΥΛΙΚΑ

Εκτέλεση

  1. Τα σουτζουκάκια
    Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα.
    Αφαιρούμε την κόρα και μουλιάζουμε το ψωμί σε κόκκινο κρασί, αφού μαλακώσει το στραγγίζουμε.
    Σε ένα μεγάλο μπώλ βάζουμε τον κιμά, προσθέτουμε το πολτοποιημένο κρεμμύδι και ζυμώνουμε 1 λεπτό.
  2. Προσθέτουμε υπόλοιπα υλικά για τα σουτζουκάκια ζυμώνουμε τον κιμά για τουλάχιστον 10 λεπτα!
    Σκεπάζουμε με σελοφάν και τον αφήνουμε στο ψυγείο περίπου 30 λεπτά.
  3. Ζυμώνουμε και πλάθουμε μακρόστενα σουτζουκάκια, τα απλώνουμε σε ένα ταψί και τα πασπαλίζουμε ελαφρά με το κόρν φλάουρ ή το αλεύρι.
  4. Η σάλτσα
    Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε.
    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  5. Σε πλάτια κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι, που θα χωρέσουν κατόπιν τα σουτζουκάκια, σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, με το βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα.
  6. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, το κρασί, την ζάχαρη, τα μπαχαρικά, αλατοπίπερο και λιγότερο από 1 φλυτζάνι νερό, ανάλογα τα υγρά που έχουν βγάλει οι ντομάτες.
    Βάζουμε την σάλτσα να σιγοβράζει.
  7. Τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια σε ελαιόλαδο, ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές.
    Ρίχνουμε τα σουτζουκάκια μέσα στην σάλτσα, που θα έχει πάρει βράση και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
    Σερβίρουμε με πιλάφι ή πουρέ!