05
Μαΐ

Τραχανόσουπα με σουτζούκι και παστουρμά

Υλικα

  • 150 γρ. τραχανά
  • 100 γρ. σουτζούκι κομμένο σε φέτες
  • 100 γρ. παστουρμά σε φέτες
  • 2 λίτρα νερό ή ζωμό κρέατος
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πάπρικα

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τον τραχανά με 2 λίτρα νερό ή ζωμό κρέατος σε χαμηλή φωτιά.
  2. Σε ένα σαγανάκι λιώνουμε το βούτυρο και ροδίζουμε τον παστουρμά και το σουτζούκι. Τα προσθέτουμε στη σούπα, αλατίζουμε ελαφρά και την αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις.
  3. Σερβίρουμε τη σούπα πασπαλισμένη με πάπρικα.