04
Ιούν

Σούπα με νούντλς, γαρίδες και κολοκύθα

Υλικα

  • 200 γραμμ. νούντλς ρυζιού
  • 1 κ.σούπας φυτικό λάδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σούπας τριμμένο τζίντζερ
  • 2 φλιτζ. ζωμό κότας
  • 150 ml γάλα καρύδας
  • 3 φλιτζ. κολοκύθα ή κολοκυθάκι σε κύβους
  • 1 κ.σούπας καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ.γλυκού μαύρη ζάχαρη
  • μισό κιλό μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 φλιτζ. αρακά
  • 2 κ.σούπας χυμό λάιμ
  • 1 κ.σούπας σος ψαριού
  • φρέσκο βασιλικό για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

  • Βράσε τα νούντλς σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  • Ζέστανε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίξε το σκόρδο και το κρεμμύδι και σώταρε περίπου 1 λεπτό.
  • Πρόσθεσε το ζωμό, το γάλα καρύδας, την κολοκύθα, την πάπρικα και τη μαύρη ζάχαρη.
  • Μόλις πάρει βράση χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε ανακατεύοντας μερικές φορές μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.
  • Ρίξε τις γαρίδες και βράσε μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να ψηθούν.
  • Πρόσθεσε τον αρακά και βράσε άλλο ένα λεπτό.
  • Ρίξε το λάιμ και τη σος ψαριού και ανακάτεψε.
  • Χώρισε τα νούντλς σε βαθιά μπολ και ρίξε από πάνω τη σούπα.
  • Σέρβιρε με λίγο βασιλικό.