Κολοκυθόσουπα με μπαχαρικά

Υλικα

  • 300 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια
  • 1 πατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια
  • 1 πράσο (μόνο το λευκό του μέρος)
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο στα τέσσερα
  • 1 κλωναράκι θυμάρι
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό ξηρό
  • 800 ml ζωμό κότας
  • 1 κουτ. σούπας μπαχαρικά (τζίντζερ κόλιανδρο, κύμινο)
  • 1 πορτοκάλι βιολογικό (το ξύσμα του)
  • αλάτι, πιπέρι

 

Για το σερβίρισμα :

 

  • 4 κουτ. σούπας γιαούρτι ή κατίκι Δομοκού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ρίχνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το βούτυρο και τα λαχανικά να γυαλίσουν για 3 λεπτά.
  2. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά.
  4. Στη συνέχεια τα πολτοποιούμε στο πολυκοπτικό ή με το ραβδομπλέντερ μέχρι να επιτύχουμε μια λεία κρέμα.
  5. Μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα και ζεσταίνουμε λίγο πριν σερβίρουμε τη σούπα με μία κουταλιά γιαούρτι σε κάθε πιάτο.

    Leave Your Comment Here