10
Μαρ

Σούπα μινεστρόνε

Υλικά

  • 200 γρ. κοφτό μακαρονάκι
  • Μια πατάτα καθαρισμένη κομμένη σε κύβους
  • Ένα μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 καρότο σε ροδέλες
  • Ελαιόλαδο
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε μισές ροδέλες
  • Λίγα φρέσκα φασολάκια και λίγα κόκκινα σε κονσέρβα
  • 200 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτετε τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν

Προσθέτετε την πατάτα, το καρότο, τις ψιλοκομμένες τομάτες και τα κολοκυθάκια

Περιχύνετε με την ντομάτα κονκασέ και το νερό και αφήνετε να βράσει για 15 λεπτά

Στην συνέχεια προσθέτετε τα φασολάκια και το κοφτό μακαρονάκι και βράζετε για ακόμη 13 λεπτά

5 λεπτά πριν το τέλος προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και στο τέλος τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα φασόλια κονσέρβας

Σερβίρετε ζεστή την σουπα σε βαθιά ατομικά πιάτα.