26
Μαΐ

ΡΕΒΙΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΣΟΥΠΑ

Υλικα

  • 250 γρ. ρεβίθια
  • 2 λίτρα ζωμό κότας ή κρέατος
  • 2 κουταλιές ντοματοπολτό
  • Λίγο αλεύρι
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μουλιάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια με ένα κουτάλι αλάτι.
  2. Την επομένη, τα σουρώνουμε και τα βράζουμε μέχρι να λιώσουν. Τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  3. Αν θέλουμε, προσθέτουμε μια χούφτα τριμμένο κασέρι ή άλλο σκληρό τυρί.
  4. Ζυμώνουμε τα υλικά όπως τον κιμά.
  5. Βάζουμε το ζωμό να βράσει. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια, όπως τα γιουβαρλάκια, τα αλευρώνουμε και τα ρίχνουμε στο ζωμό.
  6. Προσθέτουμε τον ντοματοπολτό και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μερικές βράσεις.