Πατσάς πόδι μοσχαρίσιος αυγολέμονο

Σημείωση:
 Ξέρω πολύ καλά ότι σήμερα τα …μπλιαχ! των συναδέλφων και των αναγνωστριών μας θα έχουν την τιμητική τους. Πλην όμως εγώ παρασκεύασα ένα εθνικό μας έδεσμα και μάλιστα σε μια εκδοχή του πολύ λάϊτ, με πολύ αναλυτικές οδηγίες που όσες μπούνε στον κόπο να το δοκιμάσουν θα μείνουν έκπληκτες από την εκπληκτική νοστιμιά του και θα βγουν και υγιεινά κερδισμένες αυτές και οι οικογένειες τους γιατί τα υλικά αυτά είναι πλούσια στην τόσο ευεργετική για τον οργανισμό ζελατίνη.
Υλικά
Ένα μοσχαρίσιο (και εδώ πρέπει να ξέρουμε ότι όσο πιο τροφαντό είναι το πόδι τόσο πιο τρυφερό είναι) και ένα κιλό πατσάς.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ: 1ο στάδιο. Βράζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα τα υλικά για μισή ώρα, χύνουμε το νερό και τα βγάζουμε σε ένα πυρέξ. Κόβουμε τα πόδια σε κομμάτια και τρίβουμε όλα τα υλικά με λεμόνι για να καθαρίσουνε πιο καλά και για να μειώσουμε την έντονη μυρωδιά.
2ο στάδιο: βάζουμε τα υλικά πάλι στην κατσαρόλα με καινούργιο νερό και με κομμάτια 3-4 λεμονιών  και βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι που να τρυπιούνται άνετα με το πιρούνι.
Χύνουμε πάλι το νερό και βγάζουμε τα υλικά στο πυρέξ. Αφαιρούμε τα λεμόνια, τα κόκαλα και τα λιπαρά μέρη από τα πόδια και τον πατσά
κόβουμε τα υλικά με ένα κοφτερό μαχαίρι στο επιθυμητό μέγεθος, εγώ προτιμάω αυτό το μέτριο που βλέπετε.
Φτάνουμε έτσι στην ολοκληρωμένη εικόνα του κοψίματος που βλέπετε στη φωτογραφία και μετά
ακολουθεί το 3ο και τελευταίο στάδιο: Βάζουμε τα υλικά πάλι στην κατσαρόλα με καινούργιο πάλι νερό και προσθέτουμε το αλάτι. Σιγοβράζουμε ακόμη για κανα μισάωρο και όταν δούμε πως έβρασε,  ελέγχοντας πάντα και την ποσότητα του ζουμιού, σβήνουμε το μάτι και αυγοκόβουμε. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και τα συνοδεύουμε με μπόλικο πιπέρι.
Όσες είναι θαρραλέες και τολμηρές ας δοκιμάσουν και είμαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα θα δικαιώσει και αυτές για τον κόπο τους και εμένα για την ιδέα!
Καλή σας επιτυχία!

    Leave Your Comment Here