08
Μαΐ

Μαρουλοσoυπα με γιαούρτι και μέλι

Υλικα

  • 3 μεγάλα μαρούλια
  • ½  φλυτζάνι λάδι
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ολόκληρα ψιλοκομμένα
  • ½ φλυτζάνι κρασί λευκό ξηρό
  • 5 φλυτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 1 πατάτα μεγάλη κομμένη σε κύβους
  • 1/3 φλυτζανιού δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλυτζανιού άνηθο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλυτζανιού μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλυτζανιού κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι ( τον χυμό του )
  • 1 φλυτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
  • 5 κουτ. γλυκού μέλι ακακίας
  • Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το γιαούρτι μαζί με το μέλι στην κατάψυξη και το αφήνουμε εκεί μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
  2. Καθαρίζουμε και πλένουμε το μαρούλι, κρατώντας τα καλά εξωτερικά φύλλα. Τα ψιλοκόβουμε.
  3. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν, για 2-3 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τα μαρούλια και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πέσει ο όγκος τους και να βγάλουν τα υγρά τους.
  5. Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, τους κύβους πατάτας, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά.
  6. Προσθέτουμε τα αρωματικά και το λεμόνι. Αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά.
  7. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και περνάμε το μείγμα από το μπλέντερ.
  8. Συνοδεύουμε με λίγο από παγωμένο γιαούρτι.