20
Μαΐ

Γιαουρτόσουπα με κουνουπίδι και αμύγδαλα

Υλικα

  • 700 γρ. γιαούρτι πλήρες
  • 1 ½  κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 500 γρ. κουνουπίδι βρασμένο σε αλατισμένο νερό με λεμόνι
  • 220 ml γάλα
  • 1 αυγό
  • 700 ml νερό
  • 1 κουτ. σούπας ρύζι
  • ½  φλυτζάνι αμύγδαλα ψημένα , ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο , ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. κάππαρη
  • 150 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 1 φλυτζάνι χυμό μήλου
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε τον χυμό μήλου με την κάππαρη και τις σταφίδες σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να μειωθεί η ποσότητα του χυμού.
  2. Τα ψιλοκόβουμε και τα κρατάμε μαζί με το χυμό τους σε βαθύ πιατάκι.
  3. Λιώνουμε το κουνουπίδι με το γάλα στο μπλέντερ.
  4. Αναμειγνύουμε το γιαούρτι, το λιωμένο κουνουπίδι, το νερό, το αλεύρι και το αυγό σε μεγάλο μπολ, ανακατεύοντας πάρα πολύ καλά. Προσθέτουμε το δυόσμο, το ρύζι, το σκόρδο και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ξανά.
  5. Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να γίνει διάφανο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά όσο πιο πολύ γίνεται και προσθέτουμε το μείγμα του γιαουρτιού στο κρεμμύδι.
  6. Αλατοπιπερώνουμε τη σούπα και τη σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά.
  7. Τη σερβίρουμε προσθέτοντας στην επιφάνειά της το μείγμα με τις σταφίδες και την κάππαρη.