16
Μαΐ

Γιαουρτλού τσορμπά

Υλικα

  • ½ κιλό γιαούρτι σακούλας
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • 1 μικρό λάχανο, περίπου 1 κιλό
  • 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο ( ελιά )
  • 2 κουταλιές δυόσμο φρέσκο ή ξερό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ρίχνουμε το αλεύρι στο γιαούρτι. Το ανακατεύουμε και το αφήνουμε εκτός ψυγείου περίπου μια εβδομάδα για αναζύμωση.
  2. Βράζουμε το λάχανο με το κρέας, αλάτι και πιπέρι. Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε το κρέας και το λάχανο και διαλύουμε το γιαούρτι στο ζωμό του κρέατος.
  3. Κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια το λάχανο και το κρέας. Τα ρίχνουμε μαζί με το δυόσμο στο ζωμό και τα αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις.
  4. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με λίγο δυόσμο.