Συγγραφικό Έργο


Αυτό το βιβλίο προέκυψε από προσωπική επιθυμία να μοιραστώ με όλους εσάς, ένα πολύ μικρό μέρος όσων έχω διδαχθεί όλα τα χρόνια της καριέρας μου ως μάγειρας και Chef, προσθέτοντας σε κάποιες από αυτές και την δική μου πινελιά.


2016

Λίγα Λόγια για το Βιβλίο


Ένας ακόμη λόγος που πήρα την απόφαση να δημιουργήσω αυτό το βιβλίο με την βοήθεια των συναδέλφων και συνεργατών μου -όπου και ευχαριστώ- ήταν κατόπιν αιτήματος φίλων αλλά και πελατών που γεύονται (προς τιμή μου) τα πιάτα μου και με υποστηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια.

+

Κλείνοντας, σαν δείγμα εκτίμησης, θα ήθελα να αφιερώσω αυτό το βιβλίο στις κόρες μου, που είναι η πιο πολύτιμη “συνταγή”μου. Στην οικογένεια μου και σε όλους αυτούς που έχουν σταθεί δίπλα μου καθ’όλη την διάρκεια της ζωής μου..


Το βιβλίο αυτό είναι ένας οδηγός με μερικές από τις καλύτερες συνταγές που γνωρίζω προκειμένου να το έχετε πάντα μαζί σας ώστε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας όπου και εάν βρίσκεστε.

+

Οι κατηγορίες των συνταγών έχουν επιλεχθεί με την σειρά που θα σας σέρβιραν εάν ήσασταν σε ένα καλό εστιατόριο.Welcome – Καλωσόρισμα


Προτιμάτε η σούπα και ο λόγος είναι γιατί εκτός των βιταμινών που μας χαρίζει, καθαρίζει τον λαιμό μας (περισσότερο οι πιο ελαφριές), από τις προηγούμενες τροφές που έχουμε φάει κατά την διάρκεια της ημέρας και ενισχύει τους γευστικούς μας κάλυκες προκειμένου να απολαύσουμε ακόμη περισσότερο την γεύση και τις μυρωδιές που βγάζει το φαγητό μας.

+

Salad – Σαλάτα

+

Αποτελεί το πρώτο πιάτο ή το συνοδευτικό ή και ως κυρίως γεύμα ορισμένες φορές για όσους και όσες προσέχουν την διατροφή τους. Η σαλάτα πέραν της γευστικότητα της, αποτελεί σημαντικό μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής καθώς περιέχει πλήθος θρεπτικών συστατικών και βιταμινών, ενώ δρα και προστατευτικά ενάντια σε κάποιες ασθένειες.


Main Course – Κυρίως Πιάτο:


Επιλογές σε κρέας, ψάρι, θαλασσινά και ζυμαρικά ώστε να διαλέξετε αυτό που επιθυμείτε και να εντυπωσιάσετε με τις μαγειρικές σας ικανότητες!

+

Dessert – Επιδόρπιο:

+

Κλείνοντας το υπέροχο γεύμα που είμαι σίγουρος ότι έχετε δημιουργήσει, κεράστε τους καλεσμένους σας με ένα λαχταριστό γλυκό ώστε αυτή η ημέρα να τους μείνει αξέχαστη και να λένε “Γεια στα χέρια σας”.

*Έξτρα Tip: Συνοδεύστε το επιδόρπιο σας με ένα γλυκό κρασί ή λεμοντσέλο ή λικέρ μαστίχας που συνδυάζετε άψογα με τα γλυκά και λειτουργεί και σαν χωνευτικό.

Nulla ipsum dolor