Λεμόνι 1 τεμ (ανάλογα την οξύτητα που επιθυμεί ο καθένας)
Ελαιόλαδο
Δυόσμος 1 κουταλιά του γλυκού
Αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα αρμυρίκια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με χλιαρό νερό να βράσουν για 20-25 λεπτά (αν χρησιμοποιήσουμε χύτρα θέλει μόνο 5-7 λεπτά). Μόλις μαλακώσουν τα φύλλα τους τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι ρίχνοντας κρύο νερό από πάνω τους.Ξεκινάμε να τα καθαρίζουμε κρατώντας το σκληρό κλωνάρι και τραβώντας τα μαλακά φύλλα προς τα κάτω με προσοχή. Βάζουμε τα μαλακά φύλλα σε ένα πιάτο ή σαλατιέρα. Ξεπλένουμε την κάπαρη και την σκορπίζουμε στα αρμυρίκια. Καθαρίζουμε και κόβουμε ροδέλες το κρεμμύδι και το τοποθετούμε πάνω στα αρμυρίκια. Προσθέτουμε το σκόρδο λιωμένο και λίγο αλάτι. Χτυπάμε μαζί σε ένα μπολ ή σέικερ το ελαιόλαδο, τον τριμμένο δυόσμο και τον χυμό λεμονιού και περιχύνουμε την σαλάτα μας.
This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are as essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.