13
Μαΐ

Πατατοσαλάτα με κρεμμυδάκι και γιαούρτι

Υλικα

  • 1 κιλό πατάτες μικρές
  • 100 γρ. μαγιονέζα
  • 120 γρ. γιαούρτι με 10% λιπαρά
  • 1 ½  κουτ. σούπας χρένο (horseradish)
  • 1 φλυτζάνι φύλλα μαϊντανού
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι μικρό κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη ξαρμυρισμένη
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σος χτυπώντας στο μπλέντερ τη μαγιονέζα με το γιαούρτι και το χρένο.
  3. Κόβουμε τις πατάτες στη μέση, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, περιχύνουμε με τη σος, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε!