Σαλάτα του Κηπουρού

Υλικά

  • 4 μέτρια καρότα
  • 4 ρεπανάκια
  • Σέλινο(κατά βούληση)
  • Σχοινόπρασσο
  • Αγγουράκι τουρσί
  • 1 ½ κούπα του τσαγιού μαγιονέζα
  • Μια κουταλιά κέτσαπ
  • Προαιρετικά κάπαρη

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά μας και τα καθαρίζουμε όποια θέλουν καθάρισμα(καρότα,ραπανάκια).
  2. Στην συνέχεια τρίβουμε τα καρότα,τα ραπανάκια και το αγγουράκι με τον ειδικό τρίφτη. Αν δεν έχουμε σε κοινό τρίφτη η με το εξάρτημα του μίξερ.
  3. Κόβουμε και τα φύλλα του σέλινου πολύ ψιλά κομματάκια. Εδώ ένα ψαλίδι είναι ιδανικό.
  4. Τα αφήνουμε περίπου μια ώρα σε σουρωτήρι να βγάλουν όποια υγρά έχουν. Εάν θέλουμε ρίχνουμε λίγο αλάτι(προσωπικά δεν το συνιστώ)
  5. Σε ένα μπολ έχουμε ανακατέψει την μαγιονέζα με την κέτσαπ και προσθέτουμε τα λαχανικά μας.
  6. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ωρες ώστε να δέσουν οι γεύσεις.
  7. Σερβίρουμε την σαλάτα μας σχεδόν με όλα τα φαγητά. Επίσης μπορεί να εμπλουτίσει άριστα και σάντουιτς.
  8. Διατηρείτε στο ψυγείο και καλά κλεισμένο δοχείο για 5 ημέρες.

    Leave Your Comment Here