Σαλάτα Του Καίσαρα

Υλικά

Για τη σαλάτα

• 1 μαρούλι (χωρισμένα τα μαρουλόφυλλα πλυμένα και στεγνωμένα)
• 5 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
• 2 φιλετάκια από μπούτι κοτόπουλο
• 1 σκελίδα σκόρδο
• λίγη παρμεζάνα τριμμένη

Για τη σάλτσα ceasar΄s
• πάστα αντσούγιας ή 2 αντσούγιες από βαζάκι
• 1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 50ml ξίδι ή χυμό λεμονιού
• 1½ κουτ. σούπας μουστάρδα

Για τα κρουτόν

• 10 φέτες ψωμί του τοστ
• 3 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο, λιωμένο ή ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φετούλες

Εκτέλεση

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήνετε τα φιλετάκια του κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Σε άλλο τηγάνι το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό.
  2. Κόβετε και τρίβετε μια σκελίδα σκόρδο και την ρίχνετε στην σαλατιέρα.
  3. Κόβετε το μαρούλι σε χοντρά κομμάτια και το ρίχνετε στη σαλατιέρα.
  4. Για τα κρουτόν: Κόβετε τις φέτες του ψωμιού σε τετράγωνα κομμάτια, ρίχνετε από πάνω το σκόρδο και τις ραντίζετε με το λίγο ελαιόλαδο.
  5. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά κι αφήνετε να κρυώσουν.
  6. Για το dressing: Βάζετε όλα τα υλικά του dressing στο μούλτι και τα χτυπάτε μέχρι να πάρετε μία λεία και ομοιογενή σάλτσα.
  7. Για τη σαλάτα: Κόβετε το μπέικον και το κοτόπουλο σε κομμάτια και τα ρίχνετε πάνω από το μαρούλι. Προσθέτετε στη σαλατιέρα τα κρουτόν και την παρμεζάνα.
  8. Τέλος, περιχύνετε τη σαλάτα με το dressing που φτιάξατε και σερβίρετε τη σαλάτα αμέσως.


    Leave Your Comment Here