06
Ιούν

Ελληνική τονοσαλάτα

Υλικα

  • 2 κονσέρβες τόνος σε λάδι
  • 1/2 φλ. ντοματίνια
  • 1/2 φλ. αγγούρι
  • 1/4 φλ. ελιές
  • 2 κ. σούπας φρέσκια ρίγανη
  • 2 κ. σούπας φρέσκος βασιλικός
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ. σούπας χυμός λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

 

  • Κόψε τα ντοματίνια στη μέση και τα αγγούρια σε μισοφέγγαρα.
  • Βγάλε το κουκούτσι από τις ελιές κοψ’ τες στα τέσσερα.
  • Αφαίρεσε τα φύλλα από τα κλωνάρια της ρίγανης και του βασιλικού και κόψε σε μικρές λωρίδες.
  • Σούρωσε το λάδι από τις συσκευασίες του τόνου.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί και πρόσθεσε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, ώστε να καλυφθούν όλα τα λαχανικά.