Χορτόπιτα

Υλικά

  • 2 φύλλα για πίτες
  • 400 γρ. ανάμεικτα χόρτα και μυρωδικά για πίτες (σπανάκι, σέσκουλα, κρεμμυδάκι, άνηθος) καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι μυρωδικά
  • 550 γρ. τυριά ανάμεικτα, τριμμένα ή κομματισμένα (150 γρ. κεφαλογραβιέρα, 200γρ. φέτα, 200 γρ. ανθότυρο)
  • 1 αυγό(προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι
  • προαιρετικά λίγο σουσάμι
  • λάδι για το ταψάκι

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τα ψιλοκομμένα χόρτα και μυρωδικά σε ένα μπολ.
  2. Τα αλατίζετε και τα πιέζετε καλά με τα χέρια μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται και να βγάζουν τα υγρά τους.
  3. Τα αφήνετε λίγο στην άκρη, εναλλακτικά μπορείτε να τα βάλετε σε μια κατσαρόλα και να τα τσιγαρίσετε μέχρι να μαραθούν και μετά να τα βάλετε στην άκρη μέχρι να κρυώσουν.
  4. Κόβετε σε κυβάκια τα τυριά και τα ρίχνετε στα χόρτα
  5. Χτυπάτε ένα αυγό με αλάτι και πιπέρι και το ρίχνεται πάνω στα υπόλοιπα υλικά.
  6. Στρώνετε το μείγμα πάνω στο πρώτο φύλλο στο ταψί και έπειτα σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο.
  7. Χαράζετε την πίτα, ραντίζετε λίγο βούτυρο λιωμένο από επάνω και ρίχνετε λίγο σουσάμι αν θέλετε
  8. Ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180° C φούρνο για 50′ περίπου, ώσπου να ροδίσει ωραία η επιφάνεια

    Leave Your Comment Here