Ποντιακές Τηγανίτες
Παραδοσιακή Ποντιακή συνταγή εξαιρετικής απλότητας με μια ζύμη αφράτη που θυμίζει λουκουμάδες, τηγανίτες και ντόνατς!
Υλικά
- 280 αλεύρι μαλακό
- 130 γιαούρτι στραγγιστό
- 110 Ζάχαρη
- ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 1 αυγό
- Ζάχαρη άχνη
- Ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή ζύμη.
- Στον πάγκο ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο με την βοήθεια του πλάστη, περίπου 1½ εκατοστών πάχους. Κόβουμε διαγώνια κομμάτια 8-10 εκατοστών και πλάτους 2 περίπου εκατοστών, χαράζουμε το κέντρο κάθε κομματιού δημιουργώντας μια σχισμή.
- Περνάμε μέσα στην σχισμή την μια άκρη της ζύμης, φτιάχνοντας «αυτάκια».
- Τηγανίζουμε σε άφθονο καυτό λάδι τις τηγανίτες μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
- Σερβίρετε με μέλι και κανέλα ή και ξηρούς καρπούς