Ποντιακές Τηγανίτες

Παραδοσιακή Ποντιακή συνταγή εξαιρετικής απλότητας με μια ζύμη αφράτη που θυμίζει λουκουμάδες, τηγανίτες και ντόνατς!

Υλικά

  • 280 αλεύρι μαλακό
  • 130 γιαούρτι στραγγιστό
  • 110 Ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 αυγό
  • Ζάχαρη άχνη
  • Ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή ζύμη.
  2. Στον πάγκο ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο με την βοήθεια του πλάστη, περίπου 1½ εκατοστών πάχους. Κόβουμε διαγώνια κομμάτια 8-10 εκατοστών και πλάτους 2 περίπου εκατοστών, χαράζουμε το κέντρο κάθε κομματιού δημιουργώντας μια σχισμή.
  3. Περνάμε μέσα στην σχισμή την μια άκρη της ζύμης, φτιάχνοντας «αυτάκια».
  4. Τηγανίζουμε σε άφθονο καυτό λάδι τις τηγανίτες μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
  5. Σερβίρετε με μέλι και κανέλα ή και ξηρούς καρπούς

    Leave Your Comment Here