24
Μαΐ

Ρεβιθοπιτάκια

Υλικα

  • 3 χοντρά φύλλα για πίτα
  • 250 γρ. ρεβίθια
  • ½  στήθος κοτόπουλο
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Σουσάμι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια με 1 κουταλιά αλάτι.
  2. Την επομένη τα βράζουμε και τα πολτοποιούμε. Βράζουμε το στήθος του κοτόπουλου και το διαλύουμε σε ίνες. Το ανακατεύουμε με τα ρεβίθια και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
  3. Κόβουμε τα φύλλα σε τετράγωνα κομμάτια 10 x 10 εκ.  Βάζουμε στο κέντρο 1 κουταλιά γέμιση, διπλώνουμε τις τέσσερις πλευρές προς τα μέσα και τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
  4. Αλείφουμε τα πιτάκια με λιωμένο βούτυρο, πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο. Αν θέλουμε, μπορούμε επίσης να τα τηγανίσουμε.

 

 

Προαιρετικά : περιχύνουμε τα ρεβιθοπιτάκια με γιαούρτι, στο οποίο έχουμε προσθέσει πολτοποιημένο σκόρδο και κόκκινο πιπέρι.