Πίτα με μελιτζάνες

Σουφλέ με σπανάκι, καρύδια και ξινομυζήθρα
08/05/2017
Φακές σαλάτα
08/05/2017

Υλικα

  • 4 μεγάλες μελιτζάνες
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 3 φλυτζάνια διάφορα τυριά (φέτα, μυζήθρα, γραβιέρα)
  • 4 αυγά
  • ½  κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 8 φύλλα κρούστας

Εκτέλεση

  1. Ψήνουμε τις μελιτζάνες στη φωτιά, τις ξεφλουδίζουμε και τις στραγγίζουμε καλά να φύγουν όλα τα υγρά τους.
  2. Ροδίζουμε τα κρεμμύδια με το βούτυρο και προσθέτουμε τις μελιτζάνες. Όταν κρυώσουν, ρίχνουμε τα τυριά, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.
  3. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε 6 φύλλα κρούστας, ένα ένα βουτυρωμένα. Από πάνω απλώνουμε το μείγμα της μελιτζάνας.
  4. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα, προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  5. Περιχύνουμε το μείγμα μελιτζάνας με τα χτυπημένα αυγά, σκεπάζουμε με 2 ακόμα βουτυρωμένα φύλλα κρούστας και ψήνουμε την πίτα στους 180 βαθμούς ώσπου να ροδίσει.