Μακαρονόπιτα με μπέικον

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλα χοντρά
  • 1 πακέτο μακαρόνια χοντρά
  • 300 γρ φέτα
  • 100 γρ ανθότυρο
  • 10 φέτες μπέικον καπνιστό ψιλοκομμένες
  • 5 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες
  • 150 γρ γκούντα τριμμένη
  • 2 κουτ της σούπας κεφαλοτύρι
  • 5 αυγά χτυπημένα
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • βούτυρο και ελαιόλαδο για το βουτύρωμα των φύλλων.

Επάνω από τα φύλλα

  • 1 αυγό
  • 1 φλυτζάνι γάλα φρέσκο
  • 2 κουτ της σούπας ελαιόλαδο
  • χτυπημένα με σύρμα

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια, (λιγότερο 5 λεπτά από αυτό που λέει η συσκευασία τους), και τα σουρώνουμε.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα τυριά μαζί με τα αυγά και τα αλλαντικά και προσθέτετε πιπέρι και αν θέλετε αλάτι.
  4. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα 2 φύλλα περασμένα και αυτά με το μίγμα λαδιού και βουτύρου.
  5. Ρίχνουμε τα μακαρόνια αφού έχουν κρυώσει λίγο, στο μίγμα με τα τυριά-αλλαντικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  6. Προσθέτουμε την γέμιση στο ταψί και από πάνω σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα.
  7. Κόβουμε τα φύλλα που εξέχουν, χαράζουμε την πίτα και περιχύνουμε με το μείγμα αυγού γάλατος και λαδιού.
  8. Αφήνουμε 5 λεπτά τα τραβήξει και βάζουμε στο φούρνο στην κάτω κάτω θέση.
  9. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.

    Leave Your Comment Here