15
Μαρ

Μακαρονόπιτα ανοιχτή

Υλικά

  • Μισό κιλό μακαρόνια μισοβρασμένα
  • Μισό πακέτο φύλλα κρούστας
  • Μισό λίτρο γάλα
  • 4 αυγά
  • 250 γραμμάρια φέτα τριμμένη
  • 100 γραμμάρια κίτρινο τυρί τριμμένο
  • Βούτυρο πρόβειο λιωμένο
  • Αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια ίσα – ίσα να μαλακώσουν λίγο. Στρώνουμε 4 φύλλα σε ταψί βουτυρώνοντας τα ένα – ένα. Απλώνουμε τα μακαρόνια και αναμειγνύουμε με τη φέτα. Χτυπάμε σε ένα μπολ το γάλα με τα αυγά και το αλατοπίπερο και περιχύνουμε τα μακαρόνια με το μείγμα.
Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά της ώρας στους 180 βαθμούς.