ΛΙΟΠΙΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Υλικά

  • 1 κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κούπα μαύρες ελιές
  • 4 κούπες αλεύρι
  • 2 κούπες χλιαρό νερό
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας δυόσμο ξερό
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Αφαιρείτε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις ψιλοκόβετε. Προσθέτετε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι και το δυόσμο και αφήνετε για λίγο. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι με το νερό και το μπέικιν, προσθέτετε το λάδι και στη συνέχεια το μίγμα με τις ελιές. Ανακατεύετε με τα χέρια μέχρι να γίνει ομοιόμορφη ζύμη. Αλείφετε με λάδι ένα ταψί, απλώνετε τη ζύμη και ψήνετε την ελιόπιτα για 50 λεπτά στους 180°C.

    Leave Your Comment Here