Μπαμπανέτσα

Υλικά

Για το φύλλο :

  • 1 κιλό καλαμποκάλευρο
  • 2 αυγά
  • 1 φλ. του τσαγιού λάδι
  • 1 κ.σ. κοφτή αλάτι
  • 600 ml γάλα

Για τη γέμιση :

  • ½ κιλό σπανάκι
  • 6 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 10 φυλλαράκια δυόσμο
  • 3 πράσα
  • Από 1 ματσάκι καυκαλήθρες, σέσκουλα και λάπατα
  • 1 φλ. του τσαγιού λάδι
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • 750 γρ. φέτα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το καλαμποκάλευρο.
  2. Προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά χτυπημένα, το λάδι, το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός, όχι πολύ πηχτός.
  3. Ψιλοκόβουμε όλα τα χορταρικά και τα τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι στην κατσαρόλα για λίγα λεπτά. Όταν κρυώσουν ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και στο τέλος τη φέτα τριμμένη.
  4. Αλείφουμε το ταψί με λίγο λάδι και το πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο. Ρίχνουμε το μισό χυλό στο ταψί κάνοντας μια λεπτή στρώση και βάζουμε όλη τη γέμιση των χορταρικών πάνω από τον χυλό.
  5. Σκεπάζουμε τα χόρτα με τον υπόλοιπο χυλό.
  6. Ψήνουμε στους 200° C για περίπου 1 ώρα.

*Extra Tip: Το γιαούρτι θα αποτελέσει ένα πολύ καλό συνοδευτικό με αυτή την πίτα όπως επίσης και ένα μπουκάλι με Ρετσίνα ή μια Μαντινεία ή ένα Ασύρτικο ή μια Μαλαγουζιά.

    Leave Your Comment Here