15
Μαΐ

Ατομικά καλτσόνε με πικάντικο λουκάνικο, βασιλικό και ελιές

Υλικα

Για τη ζύμη :

 

  • 1 κουτ. σούπας μαγιά ξερή
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι νερό χλιαρό
  • 375 γρ. αλεύρι ΟΟ
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας λάδι

 

Για την πίτσα :

 

  • 1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας έτοιμη
  • 250 γρ. λουκάνικο πικάντικο σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
  • 1 φλιτζάνι ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσια
  • 100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Λάδι για το άλειμμα

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε τη ζύμη : Βάζουμε στο ζεστό νερό τη ζάχαρη και τη μαγιά. Αφήνουμε 10 λεπτά να φουσκώσει και την ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια λεία και απαλή ζύμη και την αφήνουμε σκεπασμένη για 30 λεπτά.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς έχοντας μέσα το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε.
  3. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με το λάδι, τη ζάχαρη, το μπαλσάμικο, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να καραμελώσουν.
  4. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια και την ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε διαστάσεις 15 x 15 εκ.
  5. Λαδώνουμε καλά και στρώνουμε πάνω τη σάλτσα ντομάτας, το λουκάνικο, τα φύλλα βασιλικού, τις ελιές και στο τέλος την τριμμένη μοτσαρέλα και το πιπέρι.
  6. Κλείνουμε τα καλτσόνε, τα αλείφουμε με λάδι και τα ψήνουμε στο καυτό ταψί για 15 λεπτά περίπου.