ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Υλικά

  • 4 αραβικές πίτες
  • 200γρ τόνο κονσέρβα (στραγγισμένο)
  • 100γρ καλαμπόκι βρασμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι (το πράσινομέρος)
  • 2κτς μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 5 φύλλα βασιλικό πλατύφυλλο
  • 10 τοματίνια
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1κτς μαγιονέζα
  • ½κτγ μουστάρδα
  • 1κτς τυρί κρέμα (μασκαρπόνε)
  • 4 φύλλα iceberg
  • Ελαιόλαδο
  • Πιπέρι μαύρο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίξτε την μαγιονέζα , το τυρί κρέμα , τη μουστάρδα , το λεμόνι και 2κτς ελαιόλαδο .
  2. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε τον τόνο , με ένα πιρούνι σπάστε τον μέχρι να διαλυθεί και να ενσωματωθεί στη σάλτσα . Στη συνέχεια ψιλοκόψτε τον βασιλικό, το φρέσκο κρεμμύδι και τα τοματίνια, ρίξτε επίσης μέσα στο μπολ και τέλος προσθέστε τον μαϊντανό με το καλαμπόκι .
  3. Ανοίξτε τις πίτες και στρώστε σε κάθε μια από ένα φύλο iceberg. Γεμίστε με 2 μεγάλες κουταλιές τόνου και τυλίξτε σφιχτά με ένα φύλο αλουμινόχαρτου ή λαδόκολλας .
  4. Τοποθετήστε στο ψυγείο για 30 λεπτά , κόψτε διαγώνια στη μέση μαζί  με το αλουμινόχαρτο ή την λαδόκολλα και σερβίρετε .

    Leave Your Comment Here