Ανοιχτή κολοκυθόπιτα με τυριά και κουκουνάρι

Σουπιές στιφάδο
09/06/2017
Δροσερή σαλάτα με φορμαέλα
09/06/2017

Υλικα

  • 1 φύλλο σφολιάτα
  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • ½  κιλό φέτα
  • 150 γρ. κασέρι
  • 4 αυγά
  • 1 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 3 κ.σ. λάδι
  • 2-3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι
  • Πάπρικα
  • Μαύρο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το άλειμμα του φύλλου

Εκτέλεση

  1. Περνάμε από τρίφτη τα κολοκυθάκια (κρατώντας 1-2 που τα κόβουμε σε λεπτές φέτες) .
  2. Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν για 1 ½ -2 ώρες.
  3. Τρίβουμε σε μπολ τα τυριά μας, προσθέτουμε τα αυγά, τη φρυγανιά, το γάλα, το ελαιόλαδο, τα κολοκυθάκια, την πάπρικα και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
  4. Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτα έτσι ώστε να καλύψουμε και τα τοιχώματα.
  5. Ρίχνουμε τη γέμιση, τη στρώνουμε ομοιόμορφα, τοποθετούμε από πάνω τις λεπτές φέτες κολοκυθιού και σκορπίζουμε το κουκουνάρι (προαιρετικά το καβουρδίζουμε ελαφρά).
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.