ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΣΕ ΡΟΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ

Υλικά

  • 1 πακετο ζυμαρικα πένες ή ταλιατελες κατά προτιμηση χρωματιστα
  • 1 πακετο σφολιατα (2 φυλλα)
  • 100γρ ψιλοκομμενο μπεικον
  • Λιγο καπνιστο ζαμπον
  • 1 κονσερβα τεμαχισμενα μανιταρια
  • 1 -2 πιπεριες ψιλοκομμενες
  • 3 ειδη τυρια τριμμενα(ρεγκατο,κασερι,γραβιερα)
  • 2 φλυτζανια αραιη μπεσαμελ
  • 1 φλυτζανι κρεμα γαλακτος
  • 2 κροκους αυγου (για να αλειψουμε εξωτερικα)
  • Αλατι, πιπερι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικα και τα αφηνουμε να κρυωσουν καλα
Φτιαχνουμε μια αραιη μπεσαμελ και την ανακατευουμε με τα ζυμαρικα και την κρεμα γαλακτος
Τσιγαριζουμε το μπεικον και το ανακατευουμε με τα ζυμαρικα
Προσθετουμε τα τυρια ,τα μανιταρια και την πιπερια και αλατοπιπερωνουμε
Αφηουμε το μειγμα να κρυωσει .
Βγαζουμε τη σφολιατα από την καταψυξη και όπως είναι παγωμενα τα φυλλα μοιραζουμε τη γεμιση.
Τυλιγουμε σε ρολο και κλεινουμε καλα τις ακρες αφου τις εχουμε βρεξει με λιγο νερο.
Αλειφουμε με τον κροκο αυγου και βαζουμε τα ρολα σε ταψι με λαδοκολλα
Ψηνουμε στον αερα στους 180 -200 βαθμους μεχρι να φουσκωσει καλα και να ροδισει.
Περιμενουμε να κρυωσει λιγο και μετα κοβουμε σε φετες.
(Αν θελουμε μπορουμε να χαραξουμε τη σφολιατα πλαγιως πριν τη ψησουμε για να φουσκωσει ακομα πιο ομορφα αλλα εγω ειχα βαλει τα σχεδιακια και δεν ηθελα να μου χαλασουν ..)

Καλή επιτυχία!

    Leave Your Comment Here