Τυρόμπαλα με ρόδι

Υλικά

  • 250 γρ. μαλακό τυρί κρέμα όπως Philadelfia
  • 100 γρ. Μασκαρπόνε
  • 180 γρ. άλλο τυρί τριμμένο μαλακό λευκό (μπορείτε και ροκφόρ για πιο πικάντικη γεύση)
  • 2 κ.σ βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα αμύγδαλα
  • Ελάχιστο αλάτι και πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι σπόρια από ρόδι
  • Προαιρετικά 5-6 φυλλαράκια φασκόμηλου

Εκτέλεση

  1. Αναμιγνύετε στο Multi όλα σας τα τυριά και τ΄αφήνετε στην άκρη.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το βούτυρο. Αν θέλετε να βάλετε και τα φυλλαράκια φασκόμηλου τώρα είναι η στιγμή να τα ρίξετε στο βούτυρο και να τα αφήσετε για ένα με δυο λεπτά.
  3. Τώρα χύνετε το βούτυρο στο Multi, το φασκόμηλο, ρίχνετε τα αμύγδαλα, αλάτι και πιπέρι. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και μερικά σπόρια ροδιού, αλλιώς θα τα χρησιμοποιήσουμε μόνο για να καλύψουμε τη μπάλα. Μόλις έχει γίνει ένα λείο μείγμα, δημιουργούμε με τα χέρια μας μια μεγάλη μπάλα την οποία τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να “σταθεί” στο ψυγείο.
  4. Βάζετε τα σπόρια ροδιού σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει τα νερά.
  5. Το λιγότερο που χρειάζεται η μπάλα για να γίνει στέρεη είναι 1 ώρα, όμως μπορείτε να την αφήσετε στο ψυγείο και μια μέρα πριν από το τραπέζι που έχετε προγραμματίσει και την επόμενη μέρα θα τοποθετήσετε τα σπόρια ροδιού.
  6. Σε μια καθαρή επιφάνεια απλώνετε τα σπόρια του ροδιού και κυλάτε την μπάλα ώστε να κολλήσουν πάνω. Μπορεί να πρέπει μερικά να τα τοποθετήσετε εσείς.
    Παρουσιάζετε την τυρόμπαλα με κρακεράκια γύρω γύρω!

    Leave Your Comment Here