20
Μαΐ

’Τηγανητά’’ κολοκυθάκια στο φούρνο

Υλικά

  • 4 κολοκυθάκια
  • 2 αυγά (το ασπράδι τους)
  • ½  φλιτζ. Γάλα
  • ½  φλιτζ. Κεφαλοτύρι καλά τριμμένο
  • ½  φλιτζ. Φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
  2. Κόβουμε τα κολοκυθάκια όπως τις τηγανητές πατάτες.
  3. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ρηχό ταψί και το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  4. Βάζουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα μπολ , περνάμε τα κολοκυθάκια ίσα-ίσα να λαδωθούν και τα αλατοπιπερώνουμε καλά.
  5. Ανακατεύουμε σε πιάτο την φρυγανιά με την πάπρικα και αλατοπίπερο.
  6. Χτυπάμε ελαφρώς σε ένα μπολ τα ασπράδια μαζί με το τυρί και το γάλα. Περνάμε λίγα λίγα τα κολοκυθάκια από το μείγμα του αυγού και μετά τα πανάρουμε ελαφρώς με το μείγμα της φρυγανιάς.
  7. Τα αραδιάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά, για μισή ώρα περίπου.
  8. Τα σερβίρουμε ζεστά με μαγιονέζα.