Τάρτα με φέτα, λιαστή ντομάτα και ελιές

Υλικά

  • Για τη ζύμη
  • 400 γραμμάρια αλεύρι
  • 30 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 250 γραμμάρια νερό
  • Αλάτι
  • Λίγο ξίδι
  • Για τη γέμιση
  • 300 γραμμάρια φέτα
  • 300 γραμμάρια ελιές καθαρισμένες
  • 100 γραμμάρια γραβιέρα
  • 2 ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη
  • 6 λιαστές ντομάτες
  • Θυμάρι

Εκτέλεση

Για τη ζύμη
Φτιάχνουμε μία εύπλαστη ζύμη ανακατεύοντας το αλεύρι με το λάδι, το νερό, το αλάτι και το ξύδι  και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.

Αλευρώνουμε το πάγκο εργασίας που θα δουλέψουμε και ανοίγουμε το φύλλο με το πλάστη. Κατόπιν το φορμάρουμε σε βουτυρωμένο ταψί και το τρυπάμε σε διάφορα σημεία με το πιρούνι.

Για τη γέμιση
Ρίχνουμε τη γέμιση, δηλαδή την τριμμένη ντομάτα, τη λιαστή ντομάτα σε κομματάκια, τη φέτα και τέλος τη γραβιέρα, το θυμάρι και τις ελιές.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

    Leave Your Comment Here