Σουβλάκια Λαχανικών με ξύδι Μπαλσάμικο

 

Υλικά

  • 2 μελιτζάνες  κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 πιπεριές κίτρινες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 4 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 4 κολοκυθάκια κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 18 μανιτάρια μικρά
  • ½ κούπα ελαιόλαδο + 3 κουταλιές της σούπας
  • ¼ κούπας ξύδι μπαλσάμικο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας μυρωδικά ξερά τριμμένα ( ρίγανη, θρούμπι,
  • δενδρολίβανο, θυμάρι)
  • Αλάτι χοντρό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 18 καλα μάκια για σουβλάκι

Εκτέλεση

Περνάμε τα κομμάτια λαχανικών εναλλάξ στο καλα μάκια και αραδιάζουμε σε ένα ταψί το οποίο έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. Ραντίζουμε με τις 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το αλάτι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς μέχρι να καεί ελαφρά ο εξωτερικός φλοιός των λαχανικών. Το εσωτερικό θα πρέπει να «κρατάει». Σε ένα σκεύος ζεσταίνουμε το μπαλσάμικο και διαλύουμε τη ζάχαρη. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά- σιγά το ελαιόλαδο ανακατεύοντας το μείγμα για να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε τα σουβλάκια λαχανικών ζεστά και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα μπαλσάμικου

    Leave Your Comment Here