13
Μαΐ

Σουφλέ τραχανά με σπανάκι

Υλικά

  • 250 γρ. τραχανά ξινό τριμμένο
  • 1 κιλό σπανάκι χοντροκομμένο
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 φλυτζάνι μάραθο ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. κασέρι
  • 100 γρ. φέτα μαλακή
  • 150 γρ. ανθότυρο
  • 5 αυγά
  • 2 κουτ. σούπας λάδι
  • ½  κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Ζεματίζουμε το σπανάκι σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό. Στραγγίζουμε καλά.
  2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ρηχή κατσαρόλα. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το σπανάκι, το καγιέν και αλατοπίπερο για 8 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε τον τραχανά, ανακατεύουμε και σοτάρουμε μαζί για2-3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε μισό λίτρο νερό σταδιακά –μπορεί να χρειαστεί και λιγότερο- και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ο τραχανάς και να σωθούν τα υγρά.
  4. Προσθέτουμε τα τυριά και το μάραθο και ανακατεύουμε καλά.
  5. Χτυπάμε τους κρόκους ελαφρώς και τους προσθέτουμε στο μείγμα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα προσθέτουμε με ελαφρές κινήσεις με μεταλλικό κουτάλι (και με προσοχή να μη χαθεί ο αέρας της μαρέγκας).
  6. Αδειάζουμε το μείγμα σε βαθύ πυρίμαχο σκεύος για σουφλέ.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρώς η επιφάνεια.