08
Μαΐ

Σουφλέ με σπανάκι, καρύδια και ξινομυζήθρα

Υλικά

  • 1 συσκευασία σπανάκι σε φύλλα 1.000 γρ.
  • 150 γρ. ξινομυζήθρα
  • 50 γρ. φέτα
  • 30 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1 φλυτζάνι γάλα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1/8 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 3 κρόκους αυγού
  • 4 ασπράδια αυγού
  • 2 σταγόνες λεμόνι
  • Βούτυρο για το άλειμμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες και το αλείφουμε με το αλατοπίπερο και το έτοιμο μείγμα μπαχαρικών ώστε να πάνε παντού.
  3. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε αντικολλητικό ταψάκι και το ψήνουμε σκέτο, όπως είναι, για 40 λεπτά.
  4. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, το γυρίζουμε για να ψηθεί ομοιόμορφα.
  5. Ετοιμάζουμε το τυράβγουλο :  Ψιλοκόβουμε τον φρέσκο άνηθο, τον αναμειγνύουμε με το γιαούρτι και τα αβγά, και προσθέτουμε λίγο αλατοπίπερο.
  6. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το φούρνο και στραγγίζουμε το λίπος και τους χυμούς του ψησίματος από το ταψάκι.
  7. Καλύπτουμε το κοτόπουλο με το τυράβγουλο και το βάζουμε ξανά στο φούρνο για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η κρούστα και να τελειοποιηθεί το ψήσιμο του κρέατος.