30
Δεκ

Πιπεριές Φλωρίνης με τυρί

Υλικά

  • κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης έτοιμες σε βαζάκι
  • 250 γρ φέτα
  • 1 φλ. Του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • ρίγανη
  • άνηθο
  • 2 κ.σ πελτέ ντομάτας

Εκτέλεση

  1. Παίρνουμε ένα βαζάκι με Πιπεριές ή φρέσκιες ακόμη καλύτερα . Το ανοίγουμε και βάζουμε τις πιπεριές σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν μέχρι να ετοιμάσουμε το μείγμα.
  2. Σε κατσαρόλα μικρή ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Το αφήνουμε τόσο όσο να μαλακώσει-όχι να πάρει χρώμα. Κατεβάζουμε το κατσαρόλα μικρή από την φωτιά και ρίχνουμε με σειρά τον πελτέ, την φέτα (την οποία έχουμε θρυμματίσει προηγουμένως ) και την ρίγανη με τον άνιθο.
  3. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι ώστε να γίνει ομοιόμορφη η γέμιση.
  4. Παίρνουμε τις πιπεριές και με την βοήθεια ενός κουταλιού τις γεμίζουμε.
  5. Τις βάζουμε σε ένα πιάτο
  6. Γαρνίρουμε προαιρετικά για πιο γλυκιά γεύση με λίγο μέλι
  7. κόβουμε τα σύκα σε κομματάκια, μοιράζουμε τα φουντούκια στη μέση και τα κρατάμε ξεχωριστά από τη ρόκα. και σουσάμι