Παραδοσιακή ταραμοσαλάτα με λευκό ταραμά και ψωμί

Υλικά

  • 500 γρ. ζυμωτό ψωμί προζυμένιο
  • 200 γρ. λευκό ταραμά
  • 2 μικρά ξερά κρεμμύδια
  • 250-300 ml ελαιόλαδο
  • χυμός από 2 λεμόνι

Εκτέλεση

 

Καθαρίζουμε το ψωμί μας από την κόρα και το μουσκεύουμε καλά σε ένα μπολ.

Μετά από 5-6 λεπτά το στύβουμε καλά και το ρίχνουμε στο μπλέντερ.

Προσθέτουμε τον ταραμά, το χυμό από το λεμόνι και το κρεμμύδι.

Χτυπάμε καλά μέχρι να πάρουμε μία λεπτοκομμένη  κρέμα.

Εάν το μείγμα είναι σφιχτό το αραιώνουμε με λίγο νερό.

Στην συνέχεια και συνεχίζοντας να χτυπάμε το μείγμα ρίχνουμε το ελαιόλαδο σιγά σιγά με λεπτή ροή μέχρι να πάρουμε μία λεία σφιχτή κρέμα.

Δοκιμάζουμε και εάν χρειάζεται διορθώνουμε την γεύση με λίγο ακόμα λεμόνι ή περισσότερο ψωμί.

Αποθηκεύουμε την ταραμοσαλάτα σε γυάλινο τάπερ στο ψυγείο ρίχνοντας λίγο λάδι από πάνω.

 

Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο.

    Leave Your Comment Here