24
Μαΐ

Παντζάρια τηγανητά με τραγανά ψίχουλα ψωμιού

Υλικά

  • 600 γρ. παντζάρια βρασμένα και κομμένα σε φέτες
  • 2 φλυτζάνια φύλλα παντζαριών (τρυφερά)
  • ½  φλυτζάνι λάδι για το τηγάνισμα
  • 1 ½  φλυτζάνι ψίχουλα ψωμιού
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
  • 1 ½  λεμόνι (το χυμό και το ξύσμα του)
  • 1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
  • 3 αντζούγιες
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Στεγνώνουμε τις φέτες του παντζαριού σε χαρτί κουζίνας και τις τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Τις αφαιρούμε και πετάμε το λάδι.
  2. Βάζουμε στο ίδιο τηγάνι τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο με το σκόρδο, τις αντζούγιες και την πιπεριά και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τα ψίχουλα και ανακατεύουμε μέχρι να χρυσίσουν.
  4. Ανακατεύουμε σε σαλατιέρα τα παντζάρια, τα φύλλα τους και τα ψίχουλα.
  5. Συμπληρώνουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.