ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ

 

Υλικά

  • 4 κολοκύθια (μεσαίου μεγέθους)
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια λεπτοκομμένα (το πράσινο μέρος)
  • 2κτς γραβιέρα τριμμένη
  • 2κτς φέτα τριμμένη
  • 1 ασπράδι αβγού
  • 1 συσκευασία πουρες πατατας 125gr
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Μισό λίτρο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ τρίψτε στον χοντρό τρίφτη τα κολοκύθια .
  2. Ρίξτε μέσα το φρέσκο κρεμμύδι, την γραβιέρα,την φέτα, το πιπέρι και το αλάτι .
  3. Ανακατέψτε καλά με ένα πιρούνι και ρίξτε το αβγό και τις νιφάδες πατάτας, ανακατέψτε και δημιουργήστε με τα χέρια σας κεφτεδάκια που το πάχος τους να μην ξεπερνά το ενάμιση εκατοστό (για να ψήνονται πιο γρήγορα ).
  4. Ρίξτε 2 εκατοστά ηλιέλαιο σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και βάλτε το να κάψει.
  5. Τηγανίστε σε δόσεις τους κεφτέδες μέχρι να πάρουν έντονο σκούρο χρώμα και μεταφέρετε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει το περιττό λάδι

    Leave Your Comment Here